Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Realitate Augmentată în noua expunere permanentă de la Muzeul Hărţilor

Evenimente speciale
Începând cu data de 10 martie 2021, vă invităm să descoperiți noua expunere de la etajul al II-lea al Muzeului Hărților. În ultimile luni, spațiul a fost reamenajat, vechile panouri și iluminatul au fost schimbate și a fost gândită o nouă expunere.

Multe dintre lucrări revin în fața publicului după o perioadă de repaus, conform normelor de conservare, și beneficiază de noi condiții de etalare. Printre operele expuse, realizate în secolele XVII – XXI, vizitatorii vor putea descoperi hărți celebre ale Dunării și ale diferitelor regiuni europene, hărți ale continentelor, ale lumii orientale, teatre de război, hărți și tabele speciale (prezentând, de exemplu, Luna sau sisteme astronomice). Nu lipsesc portrete ale unor cartografi renumiți și peisaje surprinse de artiști aflați în călătorie pe Dunăre.

Sperăm ca publicul să se bucure și de surpriza pe care am pregătit-o alături de studenții Facultății de Film din cadrul UNATC, care au realizat aplicații de realitate augmentată pentru câteva dintre lucrările expuse. Privite prin camera telefonului, cu ajutorul aplicației Artivive, acestea „prind viață” pentru câteva secunde.