Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Vizită cu ghidaj gratuit. Călătorie în arii protejate

Evenimente Speciale

Vineri, 1 martie 2024, de la ora 18:00, vă invităm la o nouă vizită cu ghidaj gratuit, pe baza biletului de acces. Vizita ghidată intitulată Călătorie prin arii protejate va fi susținută de Alexandra Sbiera, voluntara Muzeului, absolventă a Facultății de Geografie. De asemenea, fiind prima vineri din lună, Muzeul va putea fi vizitat până la ora 21:00.

Participarea se face în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere și achitarea biletului de acces în Muzeu, fără taxa de ghidaj: tarif întreg 16 lei, bilet redus pentru pensionari 8 lei, elevi și studenți 4 lei.

Formular de înscriere: AICI

Ce sunt ariile naturale protejate și de ce avem nevoie de ele? Am putea avea orașe în care amprenta și intervenția umană asupra naturii să nu fie atât de vizibile? Ne-am putea imagina lucrurile evoluând în sens opus?  Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să răspundem în cadrul acestei vizite ghidate tematice. Vă invităm așadar să discutăm despre grija pentru natură și conservarea ei, atât în țara noastră cât și în restul lumii. Vom descoperi cum au devenit Parcul Natural Văcărești și Parcul Natural Balta Mică a Brăilei zone ocrotite, dar și cine a desemnat prima arie protejată din România. Vom prezenta locuri precum Parcul Natural Gran Paradiso din Italia sau Parcul Național Yellowstone din SUA și vom identifica pe hartă o serie de particularități ale zonelor ce vor fi prezentate.

În perioada martie – octombrie, în prima vineri din lună Muzeul Hărților are program de vizitare prelungit, până la ora 21:00.

Alexandra Sbiera este masterandă la Facultatea de Geografie și voluntară la Muzeul Hărților de mai bine de un an. Este pasionată de mediul înconjurător, e mereu cu zâmbetul pe buze și dornică de a ajuta și de a învăța.