Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Vizită cu ghidaj gratuit. Pandemii pe hartă

Evenimente Speciale

Vineri, 7 iunie 2024, ora 18:00, vă invităm la Muzeul Hărților pentru o vizită cu ghidaj gratuit, doar în baza biletului de intrare în muzeu, intitulată Pandemii pe hartă. De asemenea, fiind prima vineri din lună, Muzeul va putea fi vizitat până la ora 21:00.

Participarea se face în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere și achitarea biletului de acces: tarif întreg 16 lei, bilet redus pentru pensionari 8 lei, elevi și studenți 4 lei. Formular de înscriere: AICI

Timea Vitan, medic rezident și voluntar la Muzeul Hărților, ne-a pregătit un tur ghidat special, în care ne va povesti cum Ciuma a scris istoria Europei sau de ce Gripa Spaniolă este asociată deseori cu evenimentele politice ale secolului al XX-lea. Cu această ocazie vom redescoperi patrimoniul muzeului dintr-o nouă perspectivă și vom explora hărțile pornind de la răspândirea bolilor în timp și spațiu. Dacă ne amintim, pandemia de Covid-19 ne-a bulversat tuturor viețile şi ne-a făcut să ne punem întrebări. Chiar dacă bolile trec, urmele lor rămân, iar hărțile sunt un bun instrument de a rememora aceste episoade.