Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Proiectul DOORS. Elemente-cheie prezentate într-o publicație digitală

Breaking the Digital Ceiling. Key Insights from DOORS – Digital Incubator for Museums este titlul publicației digitale (e-publication) care prezintă elemente esentiale ale proiectului DOORS – Digital Incubator for Museums. Acest proiect dedicat digitalizării muzeelor mici și mijlocii a fost inițiat și implementat în perioada octombrie 2021 – septembrie 2023, de un consorțiu, format din Ars Electronica, MUSEUM BOOSTER și ECSITE și finanțat prin programul Horizon 2020 – Research and Innovation Funding Programme al Uniunii Europene, prin contractul de finanțare nr. 101036071.
Această publicație este un ghid care marchează etapele programului de incubare, de dezvoltare a celor 20 de proiecte câștigătoare, printre care s-a aflat și Hands on the Map!@Maps Museum, propus de Muzeul Hărților. Vocile echipei de proiect (DOORS), ale experților și ale muzeelor participante se întâlnesc pentru a contura, comenta și interoga metodologii și practici întâlnite de-a lungul celor 2 ani de implementare a proiectului DOORS – Digital Incubator for Museums.
Breaking the Digital Ceiling este doar unul dintre instrumentele create și publicate în cadrul proiectului și care vin în întâmpinarea nevoilor de schimbare, de transformare digitală a instituțiilor muzeale.. Resursele disponibile în acest sens (interviuri cu experți din sectorul muzeal, studii de caz, articole, rapoarte, etc.) pot fi consultate pe pagina dedicată.