Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Multimedia

Multimedia

Webinarul Unirea Basarabiei cu România: 100 de ani după, susținut de istoricul Sergiu Musteață. La 27 martie 1918 Sfatul Țării proclama la Chișinău unirea Basarabiei cu România. În cadrul prelegerii, au fost rememorate evenimentele care au condus la unire și felul în care contextul internațional, politicienii și interesele marilor puteri au modificat aceste evenimente.

Webinarul poate fi ascultat aici și a fost realizat în parteneriat cu ESRI România.

 

Aplicaţia Muzeul Hărţilor – Lumea pe hartă vă invită să descoperiţi lumea fascinantă a hărţilor de la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti şi să exploraţi hărți ale regiunilor istorice locuite de români din cele mai vechi timpuri. Aplicaţia  prezintă informaţii despre cartografi celebri, hărţi valoroase şi vă poate acompania şi ghida vizita în muzeu. Este disponibilă în sistem Android şi iOS în limba română, şi în curând în limba engleză.

 

Aplicaţia a fost realizată în urma parteneriatului dintre Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi şi Asociaţia Identitate Culturală Contemporană, graţie efortului voluntar al inginerilor software de la Gemini Solutions.

 

 

 

 

Muzeul nostru încurajează demersurile legate de carte veche astfel că ne face plăcere să fim partenerii asociației MetruCub- resurse pentru cultură, realizatorii siteului Catalogul tipăriturilor vechi românești.

 

 

 

 

 

Proiectul Naționalismul online realizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România ne-a oferit ocazia de a prezenta una din hărțile vedetă ale muzeului: Harta școlastică a Daciei și României Mari:

 

Partenerii noștri UCIMR au realizat, împreună cu Enjoy TV, un scurt filmuleț de prezentare a muzeului, însoțit de un concert din seria Cartografii Sonore. Proiectul care a făcut posibil acest filmuleț se numește Arts District și își propune punerea în valoare a clădirilor frumoase din București. Iată filmulețul nostru mai jos: