Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

100 de ani în 100 de proiecte. Atelierele lunii martie

Pe 2 şi 3 martie vă aşteptăm la o nouă serie de  ateliere gratuite, desfăşurate în cadrul proiectului 100 de ani în 100 de concerte.  Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani şi sunt coordonate de Elena Păunoiu – artist plastic și conservator la Muzeul Hărților și Diana Gheorghiu – compozitor.

Sâmbătă 2 martie
De la ora 11:00 – FELICITĂRI CU H-ARTĂ! Vom descoperi împreună simbolurile de pe hărțile cu România Mare din colecția muzeului și vom descifra semnificația lor.
Inspirați de aceste imagini, copii le vor include în universul lor imaginar pentru a crea o felicitare hartă sau propria lor hartă.

De la ora 12:00 – SĂ FACEM DIN HARTĂ O LUCRARE DE ARTĂ! Copiii vor avea ocazia să-și îmbogățească cunoștințele despre cartografie și istoria României, să experimenteze și să-și transpună ideile prin diverse tehnici artistice (desen, culoare, colaj).

 

Duminică 3 martie
De la ora ora 11:00 – DESEN ȘI SUNET. Știați că muzica poate fi și desenată? La acest atelier vom privi mai multe partituri grafice și apoi vom asculta sunetele pe care le-au inspirat.
Vom  desena apoi, o partitură colectivă pe care vom încerca să o interpretăm.

De la ora 12:00 – CAMPIONATUL DE GHICI MUZICAL și audiții active amuzante. Ghiciul Muzical cu cărți de joc a fost inventat de pianista Mădălina Pașol și ne va ajuta să învățăm în mod distractiv formule ritmice și note muzicale. De cunoștințele proaspăt dobândite ne vom folosi, apoi, pentru a călători prin lume cu ajutorul muzicii și al ritmului.

 

Participarea copiilor la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Înscrierile se fac prin mesaj privat pe pagina de facebook  a UCIMR  până vineri, 1 martie, ora 14.00, specificând numele copilului înscris, vârsta și ora atelierului ales (puteți opta pentru mai multe ateliere, dar trebuie specificat acest lucru).
Durata unui atelier este de aproximativ 50 de minute.
Părinții/însoțitorii vor putea rămâne în muzeu achitând biletul de intrare, în valoare de 10 lei.

Prin înscrierea la ateliere, părinții/ tutorii legali își exprimă acordul pentru fotografierea copiilor (în scopul documentării evenimentului) și postarea fotografiilor (fără tag pe persoană) într-un album dedicat evenimentului, pe paginile UCIMR și MNHCV.
Atelierele se desfășoară prin proiectul ”100 de ani în 100 de concerte”, organizat de UCIMR și finanțat de Primăria Sector 1 București prin Centrul Cultural Sector 1, în cadrul programului ”Centenar pentru toti – sesiunea 2017-2020”.

IMPORTANT! Vă rugăm să ne anunțați dacă, din diferite motive, ați rezervat un loc și nu mai puteți participa. Locurile sunt limitate și anunțându-ne din timp dați șansa unui alt copil să se bucure de o experiență frumoasă! Vă mulțumim!