Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Atelierele Colțului de lectură al MNHCV. Stele mii

În luna ianuarie, Asociaţia Artelier D continuă seria programelor din cadrul Colţului de lectură al MNHCV.  Îi aşteptăm pe copiii cu vârste de  6-10 ani,  sâmbătă, 11 ianuarie și duminică, 26 ianuarie, ora 11:00, la noile  programe cu temă de iarnă: STELE MII.

Cercetăm teme noi prezentate în instalația –traseu, despre William Shakespeare, poeți și pictori ai cerului, stele recent descoperite și poluarea luminoasă.

Sâmbătă  11 ianuarie, ora 11:00 –Explorăm mituri și hărți despre Steaua Nordului, cel mai celebru astru și călăuza exploratorilor din toate timpurile. Citim fragmente din povestirea Fram, ursul polar, de Cezar Petrescu și din jurnalul exploratorului norvegian Fridtjof Nansen.

Duminică 26 ianuarie, ora 11:00 –Aflăm care popoare antice și ce astronomi au descoperit stelele, din cele mai vechi timpuri până azi. Citim din volumul George și cheia secretă a Universului, de Lucy și Stephen Hawking.

 

Vârste recomandate: 6 -10 ani;

Durata unui atelier: o oră și un sfert;

Tarif: 25 lei / participant;

Participare: numai pe bază de înscriere, completând formularul disponibil aici

✔ La aceste programe invităm nu doar copiii, ci și părinții interesați,  în urma rezervării și achitării taxei. Dacă un părinte dorește să participe alături de copil va achita taxa de 25 de lei.