Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Atelierele Colţului de lectură

Din 18 octombrie, Muzeul Hărţilor îi invită pe copiii cu vârste între 3 şi 12 ani să descopere alături de părinţi şi bunici Colţul de lectură al MNHCV.  Acest proiect inedit în zona muzeală românească oferă copiilor ocazia de a citi şi răsfoi cărţi într-un spaţiu amenajat chiar în cadrul expunerii şi de a descoperi legături între literatură şi lucrări pereche din muzeu: hărţi, picturi, diverse obiecte. Mulţumim Editura Art şi Editura Pandora M pentru sprijinul acordat.

Pornind de la cărţile prezente în cadrul Colţului de lectură, Muzeul Hărţilor va organiza alături de partenerii săi (asociaţii culturale, artişti, educatori culturali etc.) ateliere de lectură pentru copii de vârste diferite.

Primele ateliere vor avea loc  sâmbătă 26 octombrie şi duminică 27 octombrie, de la ora 10:15  şi se vor adresa copiilor de 3 – 4 ani şi de 5 – 6 ani. Atelierele vor fi susţinute de una dintre iniţiatoarele proiectului, Mona-Silvia Timofte. Mona este educator muzeal și coordonator de voluntari. A colaborat cu Muzeul Național de Artă al României, unde a creat și susținut programe educative pentru copiii și adolescenți timp de 5 ani. A lucrat de asemenea pentru Opera Naționala București și Fundația Calea Victoriei dezvoltând activități de educație nonformală atât pentru adulți, cât și pentru copii. În prezent, studiază Pedagogia învățământului primar și preșcolar și facilitează procese de învățare pentru alte persoane care își doresc să lucreze cu copii în muzee.

Atelierele de lectură de la MNHCV propun atât copiilor, cât și părinților o abordare multisenzorială a cititului. Astfel, atingerea, mirosul și motricitatea devin la fel de importante precum văzul și auzul, iar povestea este explorată prin obiecte, texturi și elemente naturale ce fac legătura între cei ce ascultă și lumea literaturii pentru copii. Pe parcursul atelierelor, participanții vor atinge obiecte care se regăsesc în cărțile propuse spre lectură, vor descoperi cu propriul corp locuri și sunete noi și se vor familiariza cu universul aparte al unui muzeu al hărților.

Sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 10.15: Atelier de lectură pentru copii de 3 – 4 ani, cartea citită va fi Elmer și balenele de David McKee. Împreună cu elefantul multicolor, copiii vor trece prin pădure și peste râuri atingând plante, scoici și pietre culese de Elmer în drumul său către ocean.

Duminică, 27 octombrie, de la ora 10.15:  Atelier de lectură pentru copii de 5 – 6 ani, cartea citită va fi O, în ce locuri minunate o s-ajungi! de Dr. Seuss. Mirosuri, texturi și obiecte surprinzătoare vor însoți lectura, ajutându-ne să găsim pe hărțile din muzeu și în imaginația noastră  acele locuri minunate către care visăm să călătorim.

Durata unui atelier: 45 minute;
Tarif: 25 lei / copil, 10 lei / adult;
Participare: pe bază de înscriere, completând formularul disponibil aici