Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Călători alături de mari exploratori: Magellan, Cook şi Darwin

Asociaţia Learning by Teaching în parteneriat cu Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi invită familiile cu copii de 6 – 10 ani să călătorească alături de marii exploratori, să afle lucruri interesante despre viaţa lor, despre hărţile şi instrumentele folosite pentru orientare în trecut.

Duminică, 19 noiembrie, de la ora 11:00, vom afla despre călătoriile lui Magellan, Cook şi Darwin. Explorarea Americii de Sud și a Oceanului Pacific i-a atras pe marii exploratori vreme de peste 300 de ani. Fernand Magellan a pornit în călătoria pentru a găsi noi rute pentru mirodenii, în vreme ce Charles Darwin a pornit pentru a cartografia țărmul Americii de Sud și pentru a inventaria noi specii de plante și animale. Căpitanul Cook este primul care descoperă Australia, însă doar în 1770.
Așteptăm copiii și părinții pentru a  descoperi împreună noi hărți, rute de navigație și instrumente utilizate pentru navigație. Vom realiza împreună quadrantul și vom discuta despre utilizarea lui în istorie și acum.

Participarea se face pe bază de înscriere, accesând  link-ul de aici.

Durata atelierului: o oră
Tarife: 17 lei / copil, 8 lei / adult (Prezenţa adulţilor nu este obligatorie; tariful reprezintă biletul de acces în muzeu.)