Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Colecţia lui Apolodor. Masca din Coreea

Colecţia lui Apolodor este titlul sub care asociaţia Artelier D, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, reuneşte o nouă serie de programe de geografie creativă pentru familiile cu copii de 5 – 8 ani.

Facem o călătorie pe 3 continente (Africa, Asia și Europa) prin intermediul unei colecții de cărți poștale și suveniruri. Analizăm simboluri de călătorie, precum Harta, Valiza, Banii, Albumul, Vehicule de mare distanță, Cartea poștală și ne lăsăm inspirați de ele pentru a realiza creații de artă în tehnici mixte. Nu în ultimul rând, ne imaginăm ceea ce în carte nu scrie: ce a mai făcut pinguinul Apolodor după ce a ajuns la frații săi de la Polul Sud. Colecția lui Apolodor reunește, în principal, imagini și obiecte din Coreea, Germania, Africa, Finlanda, Japonia, Franța, primite de la prietenii săi: păpuși de teatru, personaje din povești, jucării și animale.

Sâmbătă 2 februarie, de la ora 11:00 vă invităm la Colecţia lui Apolodor. Masca din Coreea. Cercetăm colecția de măști de teatru și învățăm despre personajele teatrului coreean tradițional. Ascultăm aventurile unui liliac în Seul și istoria colecției sale urbane. In ultima parte, confecționăm o carte poștală.

Participare: pe bază de înscriere, prin completarea formularului de aici.

Taxa: 20 lei / persoană, include biletul la muzeu și materialele de lucru;

Durată: aproximativ 1h 30 minute