Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Colțul de lectură – premieră muzeală la Muzeul Hărților

Din 18 octombrie, Muzeul Hărţilor îi invită pe copiii cu vârste între 3 şi 12 ani să descopere alături de părinţi şi bunici Colţul de lectură al MNHCV.  Acest proiect inedit în zona muzeală românească oferă copiilor ocazia de a citi şi răsfoi cărţi într-un spaţiu amenajat chiar în cadrul expunerii şi de a descoperi legături între literatură şi lucrări pereche din muzeu: hărţi, picturi, diverse obiecte. În acest mod, încurajăm lectura şi aducem patrimoniul muzeului mai aproape de copii, prin activităţi potrivite vârstei lor.

Amenajat la etajul al II-lea al muzeului, Colţul de lectură este un spațiu prietenos, aflat pe traseul de vizitare. El se adresează în primul rând familiilor cu copii care vizitează muzeul, oferindu-le o activitate plăcută şi utilă, accesibilă fără programare sau intermediere.

Colţul de lectură cuprinde, pentru început, 26 de volume pentru copii de vârste diferite, în limbile română şi engleză. Cărţi de aventuri, cărţi despre exploratori sau călătorii, atlase, toate sunt selectate atent şi fac trimitere la hărţi sau alte lucrări şi obiecte din patrimoniul muzeului. O etichetă aflată în fiecare volum descrie cartea şi trimite la lucrări pereche, într-un joc al indiciilor ce îi ajută pe copii să descopere muzeul într-un mod jucăuş şi antrenant.

Accesul este inclus în biletul de vizitare: gratuit pentru copiii sub 7 ani şi pentru elevi în vacanţele şcolare, 2,5 lei – bilet redus, 10 lei bilet întreg.

Mulţumim Editura Art şi Editura Pandora M pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect.

Pornind de la cărţile prezente în cadrul Colţului de lectură, Muzeul Hărţilor va organiza alături de partenerii săi (asociaţii culturale, artişti, educatori culturali etc.) ateliere de lectură pentru copii de vârste diferite. Informații despre acestea vor fi disponibile pe site și pagina de Facebook a muzeului cu câteva zile înaintea desfășurării lor.