Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cristina Toma – Biografie

Cristina Toma – Biografie

Maria Cristina Toma este managerul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi din luna decembrie a anului 2016. Este licențiată în istorie și istoria artei la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, deține un masterat în istoria artei la aceeași universitate și un al doilea masterat, în științele educației, la Universitatea București.

Din anul 2004 lucrează în sectorul muzeal, întâi ca muzeograf educație în cadrul Muzeului Național de Artă al României (MNAR), apoi ca șef secție Educație, Comunicare, Proiecte Culturale și Marketing și, pentru o scurtă perioadă, a fost director adjunct științific interimar la același muzeu.

Este formator în cadrul Institutului Național de Cercetare și Formare în Cultură (www.culturadata.ro) și mentor în proiecte precum ”Susține cultura în educație” (www.culturaineducatie.ro) ce își propun formarea unei legături consistente între educație și cultură.

A deținut diverse burse de studiu în străinătate, în cadrul programelor Erasmus (în Italia), Getty Leadership Program (în SUA, în domeniul leadership și management cultural) etc.

Vorbește fluent trei limbi de circulație internațională: engleză, italiană și franceză.

Consideră că muzeul contemporan trebuie să fie interesat în egală măsură de protejarea patrimoniului, studierea acestuia și de deschiderea către public. Crede în valența educativă a patrimoniului cultural și consideră că acesta este o resursă inepuizabilă de care ar trebui ținut cont în actul de educație și învățare.