Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cu Apolodor în jurul lumii

Programul Cu Apolodor în jurul lumii își propune să inițieze copiii de vârstă mică, de la 4 la 7 ani, în tainele geografiei și poeziei, dând viață unor întâmplări din cărțile cu Apolodor ale poetului Gellu Naum.

Vom fi spectatori la teatrul de păpuși, vom călători cu Apolodor pe o hartă a lumii, populată cu personaje vesele, animale vorbitoare și fenomene uimitoare, vom învăța simboluri geografice și rime săltărețe. Vom descifra hărți vechi de sute de ani, din patrimoniul Muzeului Național al Hărților.

Putem învăța geografia, iubind poezia. De asemenea, putem descifra meșteșugul poeziei, călătorind prin lume. Oricât de ciudat ar părea, o știință precum geografia și o artă cum este poezia au multe în comun, iar programul nostru le explorează, stimulând gândirea interdisciplinară și conexiunile logice.

Atelierele din cadrul programului ”Cu Apolodor în jurul lumii” al Asociației Artelier D, în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, se întâlnesc cu obiective didactice din curricula preșcolară și primară, precum: dezvoltarea abilităților de comunicare verbală, înțelegerea unor fenomene, relaţii, regularităţi, structuri din mediul natural, utilizarea unor etaloane convenţionale pentru măsurări şi estimări, precum harta și simbolurile geografice.

Structura programului cuprinde trei părți. Fiecărei părți îi corespunde un popas din traseul internațional al pinguinului călător: Apolodor pe mare; întâmplări din Africa; aventură în America de Nord.

Rezervările se pot face în funcție de tema aleasă, la adresa educatie@muzeulhartilor.ro

Vârsta: 4 +
Număr participanţi: minimum 7, maximum 15
Durata: 1 oră și 15 minute
Taxa: 20 lei, include biletul la muzeu și materialele de lucru