Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Două poveşti adevărate din Norvegia

În această vacanţă, îi invităm pe copiii de 6 – 10 ani la atelierele organizate de Muzeul Hărților şi Asociaţia Artelier D în cadrul Colțului de lectură al MNHCV.

Joi 31 octombrie, ora 10:00, și vineri, 1 noiembrie 2019, ora 16:30, copiii de 6-10 ani pot participa la două ateliere de lectură interactivă, realizate de Daniela Mișcov de la Asociația Artelier D.

Citim și comentăm povești adevărate din Norvegia: „Pădurea bibliotecii viitorului”, care ne vorbește despre un proiect destinat unor oameni care încă nu s-au născut! și „Seiful semințelor”, despre banca de semințe de pe insula Svalbard, destinată tot celor din viitor.

Aflăm totodată despre conceptul ”slow life”, tot mai practicat în țările nordice , care sperăm să ne inspire și pe noi. Răspundem la întrebări precum: Vom mai citi cărţi în 2114? Vor mai exista tipografii? Cum funcționează banca de semințe mai precis? In România există bănci de semințe? Noi putem avea o bancă de semințe? Ce semințe ar fi bine să păstrăm?

Poveștile fac parte din volumul ATLAS OBSCURA, Ghidul exploratorului, Cei mai aventuroși copii din lume, 47 de țări, 100 de locuri extraordinare de vizitat, de Dylan Thuras și Rosemary Mosco, Pandora Publishing 2019.

Vârste recomandate: 6 -10 ani;

Durata unui atelier: o oră și un sfert;

Tarif: 25 lei / copil;

Participare: numai pe bază de înscriere, completând formularul disponibil aici.

✔ La aceste programe invităm nu doar copiii, ci și părinții interesați,  în urma rezervării și achitării taxei. Dacă un părinte dorește să participe alături de copil va achita taxa de 25 de lei.

.