Museum opening hours:Wednesday - Sunday 10:00 - 18:00

Londra 39 str

district 1, Bucharest

H+arta contemporană

Expoziție temporară

Expoziția inedită H+ARTA contemporană prezintă lucrări realizate de elevi ai clasei a X-a de la liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza” și este deschisă în perioada 16 iunie – 16 iulie 2017.

Expoziția este produsul final al proiectului Tonitza la Muzeul Hărților” inițiat de muzeu în colaborare cu liceul Tonitza în luna aprilie 2017. Bazat pe conceptul de co-creativitate, proiectul a propus liceenilor întâlniri moderate de Valentina Iancu (curator) și Aurora Kiraly (artist vizual), în care s-a discutat despre profesia de curator, despre patrimoniu, despre cum acesta poate fi utilizat ca sursă de inspirație de către artiștii contemporani și despre cum se pot raporta la el. Liceenii implicați în acest proiect au aflat noțiuni generale legate de curatoriat, despre cum se face o cercetare artistică, cum se stabilește o temă si cum poate fi ea dezvoltată și au lucrat pe o temă urmărită de cele două coordonatoare. În pregătirea expoziției tot liceenii au fost cei care au ales și au votat titlul expoziției, au gândit modul de promovare și panotare a expoziției, au oferit feed-back, în cadrul unei munci de echipă în care cele două coordonatoare au avut rolul de facilitatori și moderatori.

Expun elevii: Ana Cristiana Anghel, Elena Cristina Bacarjieff, Daria Irina Dobrescu, Ana Lupu, Gabriela Nicu, Matei Siminic, Niculae Theodor, Mara Verhoogt.