Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Exploratori uluitori. Club de vacanță la Muzeul Hărților

Muzeul Hărților și Artelier D invită copiii de 7 – 12 ani, pasionați de cunoaștere, călătorii, hărți și geografie, la  programele Clubului de vacanță.  EXPLORATORI ULUITORI- din trecut și de azi se va desfășura miercurea și joia, la Muzeul Hărților, pe parcursul a 5 săptămâni, începând de miercuri 7 iulie până joi 5 august, de la ora 10:00 la 13:00.

În cadrul programului dezbatem obiectivele și mijloacele primilor exploratori, ale pionierilor, comparativ cu cele ale exploratorilor de azi, experimentați și bine echipați; învățăm în ce fel și de ce s-au schimbat călătoriile de explorare; evaluăm care au fost prioritățile explorărilor în trecut și ce obiective au călătorii azi; vom găsi elementele comune și distincte între explorările din trecut sau din prezent. Printre exploratorii din program, se află și oameni de știință români, cât și trei călătoare, la fel de curajoase precum confrații lor.

Vom parcurge 5 spații geografice:
Spre Polul Sud: 7-8 iulie
Prin Asia: 14-15 iulie
Spre Lumea Nouă, America: 21- 22 iulie
De-a lungul Africii: 28- 29 iulie
Pe mări și oceane: 4- 5 august

Fiecare din cele două zile de activități cuprinde un set distinct de 3 ateliere, corespunzătoare disciplinelor geografie, ecologie, istorie, artă, lectură și comunicare, în perspectivă interdisciplinară, însoțite de jocuri și concursuri. Programul atelierelor este următorul:

MIERCURI
1. Geografie interactivă, Pionierii (primii exploratori în teritoriul discutat): orele 10-10:45
2. Geografie prin artă, orele 11 la 11:45
3. Alfabetul hărților-ce ne spun hărțile, cum citim hărțile vechi, orele 12-12:30
4. Jocuri de echipă, de la 12:40 la 13:00.

JOI
1. Geografie interactivă, Contemporanii (exploratorii secolului XX in teritoriul respectiv)
2. Harta vie -discutăm despre un oraș desenat de artistul Adam Dant sau comentăm o poveste din albumul Atlas Obscura, Ghidul exploratorului
3. Geografia altfelDrumul mâncării, lucru creativ cu harta, sau Explorare în engleză– citim și învățăm cuvinte și expresii utile din cărți geografice în limba engleză (pentru începători)
4.Concursuri pe echipe, cu teme geografice.

La atelierul „Geografie prin artă” vom realiza creații de artă vizuală în tehnici tradiționale, precum acuarelă, dar și în tehnici noi, specifice artei contemporane, precum land art, artă cu plastic, urban art, de asemenea, vom desena și picta o hartă.

Vârste recomandate:  7-12 ani

Desfășurare: în Muzeu și pe terasa Muzeului, de la ora 10:00  la 13:00, în zilele indicate;

Taxă:50 lei/copil;

Participare: pe bază de rezervare și achitarea unui avans; toate detaliile despre program, participare, plată se găsesc AICI!

Programul va fi susținut de Daniela Mișcov, educator cultural, de la Asociația Artelier D, în parteneriat cu colegi de la Muzeul Hărților și colaboratori invitați.

Numărul maxim de particiăanți este 10.

Organizatorii asigură participanților toate materialele și instrumentele de lucru, precum și o gustare de fructe.
La acest program respectăm măsurile de igienă și siguranță recomandate de autorități. Programul se desfășoară atât pe terasa Muzeului Hărților, cât și în interior, în spațiile de expunere, pentru care există reguli stricte de vizitare.

În caz de neparticipare, taxa nu se restituie, ci este valabilă pentru alt atelier.