Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Hărți și cărți. Program online despre Pământ

Muzeul Hărților și Asociația Artelier D  invită copiii de 6 – 10 ani la un nou program de geografie culturală și ecologie, interactiv, online, după cartea „Ocolul Pământului în optzeci de zile”, de Jules Verne.

Phileas Fogg și Passepartout, cele două celebre personaje ale lui Jules Verne, străbat lumea în 80 zile. Nouă cât timp ne-ar fi necesar pentru a parcurge aceeași rută? Care au fost obstacolele întâmpinate de cei doi aventurieri la 1872 și care sunt problemele cu care ne-am putea confrunta azi, pe același traseu?-iată câteva dintre provocările la care vom răspunde, în cadrul unui program care combină interpretarea lecturii cu geografia culturală. Programul este inspirat de o carte clasică de călătorie a scriitorului francez Jules Verne,„Ocolul Pământului în optzeci de zile” .

În acest cadru tematic, vă propunem să învățăm despre lumea secolului al XIX-lea și moștenirea ei, prin intermediul unor simboluri culturale și al unor hărți de epocă, din colecția Muzeului Hărților. Vom analiza fragmente din romanul lui Jules Verne, ”Ocolul Pământului în optzeci de zile”, de asemenea, vom propune soluții unor probleme globale de azi.

Programul este conceput în 5 părți, corespunzătoare traseului lui Phileas Fogg și Passepartout, prin Europa, Asia și America de Nord și se va desfășura îm perioada ianuarie – mai 2021.

 

2. Calcutta – sâmbătă 6 februarie și în reluare duminică 21 februarie 2021, ora 11:00

În cadrul acestui atelier, călătorim prin orașul indian Calcutta și învățăm despre elefanții din Asia; propunem soluții pentru protejarea munților, pădurilor și râurilor.

Vom analiza fragmente din romanul lui Jules Verne „Ocolul Pământului în optzeci de zile” și vom propune soluții unor probleme globale de azi.

După înscriere, participanții vor avea de realizat, în avans, un plan de călătorie pe o rută dată, alegând mijloacele de transport și calculând durata drumului în funcție de acestea. Proiectul va fi prezentat în cadrul atelierului.

Vârste recomandate: 6 – 10 ani

Desfășurare: de la ora 11 la 12:30, prin aplicația Zoom, în două părți (prima parte 11-11:40, partea a doua 11:50- 12:30);

Taxă: 30 lei;

Participare: pe bază de rezervare și achitarea taxei; după achitare, participanții primesc pe email linkurile Zoom pentru programul rezervat, împreună cu documentele fiscale de participare (chitanța și biletul).

Toate detaliile despre program, participare, plată se găsesc aici!

Rezervarea se face prin completarea formularului din link. Confirmarea se face după plata taxei.

În caz de neparticipare, suma se reeșalonează pentru alt modul.