Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Hărțile Artei. Emil Racoviță în Antarctica

Muzeul Hărților în parteneriat cu Atelier Belladona Art organizează programul educativ Hărțile artei. Programul se desfășoară în zile de sâmbătă și se adresează copiilor de 7 – 10 ani. Copiii vor desena, explorând hărțile, studiind diverse epoci și zone geografice și desigur, vor descoperi arta lumii – având nenumărate surse de inspirație pentru realizarea propriilor lucrări de artă, în ambianța încântătoare a Muzeului.

Al doilea modul al seriei de prigrame se intitulează Jurnale de călătorie și caiete și cuprinde 4 ședințe. În acest modul vom păși pe urmele unor exploratori și artiști celebri, descoperind poveștile fascinante din jurnalele și caietele lor de călătorie!

Calendar modulul 2:

11 mai 2024 – Paul Gauguin în Tahiti
25 mai 2024 – Emil Racoviță în Antarctica
8 iunie 2024 – Albrecht Dürer în Țările de Jos
15 iunie 2024 – Leonardo da Vinci și manuscrisele ingenioase

Copiii vor desena, explorând cu ajutorul tehnicilor mixte fascinanta diversitate a lumii și vor învăța cum să aplice în viața de zi cu zi pasiunea lor pentru aventură. Programul își propune:

  • stimularea creativității copiilor printr-o varietate de tehnici de desen (se învață noțiuni de paginație, construcția formelor, perspectivă, crearea unor compoziții tematice și chiar lucrări compuse din tehnici mixte);
  •  prezentarea unor noțiuni de istoria artei, istoria culturii, istorie, geografie;
  • promovarea și valorificarea colecției Muzeului Hărților

Coordonatorul  programului Hărțile Artei este prof. Simona Cristina Zalinca, cu o experiență de peste 15 ani în cadrul programelor educaționale non-formale, art terapie, activități extracurriculare și hobby pentru copii. Este fondator Atelier Belladona Art (2015) și are specializarea în domeniul artistic și pedagogic.

Participarea se face pe bază de înscrierela adresa simona_zalinca@yahoo.com și achitarea taxei.

Taxa de participare: 100 lei/ copil/ ședință sau  350 lei / copil/ 1 modul; pentru 2 frați taxa este de 590 lei/ 1 modul
Durata: cca. 75 minute, sâmbăta , de la 15:00 la 16:15
Vârste recomandate: 7-1o ani

Toate informațiile despre desfășurarea programului, înscrieri, taxe se găsesc pe www.belladonart.ro/hartile-artei/