Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Hărțile artei. Omul primitiv și arta rupestră

Muzeul Hărților în parteneriat cu Atelier Belladona Art organizează programul educativ Hărțile artei. Programul se desfășoară în zile de sâmbătă și se adresează copiilor de 7 – 10 ani. Copiii vor desena, explorând hărțile, studiind diverse epoci și zone geografice și desigur, vor descoperi arta lumii – având nenumărate surse de inspirație pentru realizarea propriilor lucrări de artă, în ambianța încântătoare a Muzeului.

Primul modul se intitulează Oameni din culturile lumii și cuprinde 4 ședințe. În acest modul copiii vor afla cum se exprimă oamenii din diferite culturi prin desen și vor explora arta din diverse colțuri ale lumii, descoperind tradiții fascinante și tehnici de desen uimitoare!

Calendar modulul 1:
30 martie 2024 – Omul primitiv și arta rupestră
6 aprilie 2024 – Australienii și arta aborigenă
13 aprilie 2024 – Japonezii și stampe celebre
20 aprilie 2024 – Europenii și arta contemporană

Copiii vor desena, explorând cu ajutorul tehnicilor mixte fascinanta diversitate a lumii și vor învăța cum să aplice în viața de zi cu zi pasiunea lor pentru aventură. Programul își propune:

  • stimularea creativității copiilor printr-o varietate de tehnici de desen (se învață noțiuni de paginație, construcția formelor, perspectivă, crearea unor compoziții tematice și chiar lucrări compuse din tehnici mixte);
  •  prezentarea unor noțiuni de istoria artei, istoria culturii, istorie, geografie;
  • promovarea și valorificarea colecției Muzeului Hărților

Coordonatorul  programului Hărțile Artei este prof. Simona Cristina Zalinca, cu o experiență de peste 15 ani în cadrul programelor educaționale non-formale, art terapie, activități extracurriculare și hobby pentru copii. Este fondator Atelier Belladona Art (2015) și are specializarea în domeniul artistic și pedagogic.

Participarea se face pe bază de înscriere la adresa simona_zalinca@yahoo.com și achitarea taxei.

Taxa de participare: 100 lei/ copil/ ședință sau  350 lei / copil/ 1 modul; pentru 2 frați taxa este de 590 lei/ 1 modul
Durata: cca. 75 minute, sâmbăta , de la 15:00 la 16:15
Vârste recomandate: 7-1o ani

Toate informațiile despre desfășurarea programului, înscrieri, taxe se găsesc pe www.belladonart.ro/hartile-artei/