Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Patrimoniul cultural, factor-cheie al dezvoltării unei societăți

Fundația Colegiului Național de Apărare, alături de Colegiul Național de Apărare organizează marți, 27 februarie a.c., ora 10:00, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, dezbaterea cu tema Patrimoniul cultural factor-cheie al dezvoltării unei societăți. Subiectul propus abordează o temă de actualitate pe agenda anului în curs: 2018 – Anul European al Patrimoniului Cultural.

Obiectivul Anului european al patrimoniului cultural este de a încuraja cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze #patrimoniulcultural al Europei și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun. Totodată, tematica acestei dezbateri este în acord cu strategia națională pentru 2018, momentul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul va debuta cu alocuțiunea Preşedintelui Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare, dr. Cristian Petcu, care îi va avea ca invitați pe Sergiu Nistor – Consilier Prezidențial, Departamentul Cultură, Culte și Centenar, Radu Boroianu – Vicepreședinte, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României, prof.univ.dr. Ioan Opriș și Ioan Cristescu – Manager la Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Alături de organizatori și de invitații speciali, la eveniment sunt așteptați oficiali români, oameni de cultură din țară și din străinătate, public avizat. Acestui proiect s-au alăturat partenerii instituționali ai Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare: Muzeul Național al Hărților și Cărții VechiInstitutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de PretutindeniMuzeul Naţional al Literaturii Române.