Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Poveştile ceaiului. Africa de Sud şi Marea Britanie

În luna martie, la Muzeul Hărţilor continuăm să spunem Poveştile ceaiului, într-o serie de ateliere pentru copii de 6 – 10 ani, susţinute de Asociaţia Artelier D.

E adevărat că ceaiul ne înviorează? De ce să bem ceai la ora 5? Există ceai roșu? Cine a inventat ceaiul? Dar de ce bea toată lumea ceai? –în spatele acestor simple întrebări se află tot atâtea provocări pentru a porni pe un drum al cunoașterii dintr-o perspectivă inedită. Spunând povestea ceaiului explorăm, ceașcă cu ceașcă, istoria capitalismului, a industrializării și a cuceririi lumii de către marile imperii. La programul Poveștile ceaiului, învățăm geografie și istorie, în jurul unei cești de ceai și al unei hărți.

Dezlegăm un joc-ghicitoare și desenăm harta ceaiului. Spunem istoria celor mai cunoscute patru soiuri și tradiții de ceai: verde Longjing, maté, rooibos și ceaiul englezesc de la ora 5. Cercetăm minuni naturale și simboluri culturale din China, Argentina, Africa de Sud și Marea Britanie.

 

Duminică, 15 martie, ora 11:00 –  O ceașcă de rooibos, la Capul Furtunilor: Pe urmele exploratorilor în Africa de Sud. Leagănul omenirii, arta rupestră și diamantele..

Sâmbătă, 28 martie, ora 11:00Five o’ clock tea: O prințesă portugheză, ceaiul și Imperiul britanic. Ritualul de la ora 5 – porțelanuri și rețete.

 

Vârste recomandate: 6 -10 ani;

Durata unui atelier: 1 h 30 min;

Tarif: 25 lei / participant;

Participare: numai pe bază de înscriere, completând formularul disponibil aici

✔ La aceste programe invităm nu doar copiii, ci și părinții interesați, în urma rezervării și achitării taxei. Dacă un părinte dorește să participe alături de copil va achita taxa de 25 de lei.