Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Proiectul DOORS – Hands on the Map! – un testimonial

Pe parcursul anului 2023, Muzeul Hărților implementează a doua parte a proiectului DOORS. Muzeul nostru este una dintre cele 20 de instituții culturale care au trecut de a doua etapă de selecție în cadrul acestui proiect, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Horizon 2020 Research and Innovation.

Despina Hașegan, șef Birou Patrimoniu și manager de proiect, despre această experiență:

Întreaga experiență de lucru în proiectul DOORS este foarte interesantă și presupune activități variate și provocări noi. În aceste zile avem ocazia să fim creativi, să ne „jucăm” în muzeu, să găsim misiuni atractive și informații inedite despre hărți. Gesticulăm mult, râdem și mai mult și toată lumea este încurajată să spună orice idee îi trece prin cap…Notăm totul, facem scheme și punem multe întrebări – nu vrem să ne scape nimic, pentru că încă nu știm ce vom păstra în scenariul final! Pentru mine, aceste momente de creativitate, stropite cu mult umor și o doză de fantezie dusă la extrem, sunt cele mai frumoase părți ale lucrului în echipă și ale lucrului în muzeu.

 

Eu, Teo și Andreia, membre ale echipei de proiect, încercând să ne aliniem cunoștințele de istorie și geografie și să selectăm domnitori din cele trei provincii românești.