Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Atelierele Colţului de lectură. Stele mii – călătorie de Crăciun

Asociaţia Artelier D continuă seria programelor din cadrul Colţului de lectură al MNHCV.  Îi aşteptăm pe copiii cu vârste de  6-10 ani,  sâmbătă, 7 decembrie și duminică, 15 decembrie, ora 11:00, la un program cu temă de iarnă: STELE MII.

Vom explora stelele ca simboluri și forme, în artă și știință, obiceiuri și credinţe, sub forma unei instalații-traseu. Vom cerceta tipuri de stele, în imagini și definiții, citate celebre în proză și versuri, inclusiv din obiceiurile românești de iarnă (Steaua). Traseul va fi urmat de lectura și comentarea unor povești de iarnă din volume recent apărute, care stimulează reflecția și creativitatea.

Sâmbătă 7 decembrie, ora 11:00 – citim Expresul polar, poveste scrisă și ilustrată de Chris Van Allsburg, un titlu clasic pentru perioada Crăciunului. Autorul imaginează perioada de Sărbători ca pe o călătorie magică, cu trenul, la Polul Nord. In 2004, cartea a fost ecranizată de regizorul Robert Zemeckis, cu Tom Hanks distribuit în multiple roluri. Lectura noastră poate fi completată acasă, cu vizionarea acestui film (ce poate fi accesat online), ale cărui personaje animate au fost realizate pe computer, după imaginile cărții.  Vom comenta atât textul, cât și ilustrațiile care completează povestea.

Duminică 15 decembrie, ora 11:00 –  aflăm informații și imagini noi despre acești aștri, pe traseul-instalație STELE MII, dar și pe tavanul cu constelații din Muzeu, rezolvăm ghicitori, adăugăm ceea ce știm și ceea ce ne imaginăm despre stele și răspundem la întrebarea ”Ne pot influența stelele viața?” În partea a doua, citim din O amintire de Crăciun,  de Truman Capote, o emoționantă poveste despre relația dintre un puști și o bunică. De Sărbători, cei doi reușesc, cu imaginație și străduință, să aducă bucurie altora, deși nu au niciun sfanț. Din poveste face parte și Queenie, un cățel mic și drăgălaș, care pune în lumină, importanța animalelor în viața noastră, nevoia lor de tandrețe și grijă, pe măsura generozității și frumuseții cu care ne îmbogățesc viața.

 

Vârste recomandate: 6 -10 ani;

Durata unui atelier: o oră și un sfert;

Tarif: 25 lei / participant;

Participare: numai pe bază de înscriere, completând formularul disponibil aici

✔ La aceste programe invităm nu doar copiii, ci și părinții interesați,  în urma rezervării și achitării taxei. Dacă un părinte dorește să participe alături de copil va achita taxa de 25 de lei.