Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Urbingo Centenar la Muzeul Hărţilor

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi în parteneriat cu Asociaţia Cartierul Creativ Carolina din Alba Iulia vă invită să descoperiţi o instalaţie ce prezintă Rezoluţia de la Alba Iulia. Instalaţia face parte din proiectul Urbingo Centenar, finanţat prin Programul Naţional Acces Centenar al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Urbingo Centenar reunește într-o formă inovatoare atât discursul comemorativ, cât și cel de celebrare a Centenarului Marii Uniri, și are la bază construirea unui joc artistic-interactiv, folosind drept suport jocul Urbingo. Prin folosirea Rezoluției de la Alba Iulia ca element cheie al jocului readaptat, este urmărită încurajarea și promovarea caracterului participativ și incluziv al culturii, dar și importanța patrimoniului pentru o cultură expresivă și bogată.

În cadrul acestui joc urban, participanţii pot descoperi în orașul Alba Iulia  șapte obiecte interactive. Două instalații se regăsesc la București, în incinta Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi şi a Muzeului Naţional de Istorie a României, subliniind legătura subtilă între Capitala propriu-zisă a României și „Cealaltă Capitală”​, așa cum mai este numită Alba Iulia.

Prin instalarea panourilor cu Rezoluția de la Alba Iulia, muzeele partenere din București vor intra în circuitul jocului în măsura în care vor face legătura dintre vizitatori și Alba Iulia. Aceştia vor putea trimite fotografii la adresa: salut@cartierulcreativcarolina.ro, având posibilitatea de a câștiga varianta completă a jocului.